Faqja jonë e internetit përdor cookies për analiza statistikore dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Duke vazhduar me përdorimin e faqes sonë, ju pajtoheni me këto kushte. Për më shumë informacion, ju lutemi lexoni Politikat e privatësisë dhe mbrojtja e të dhënave personale dhe Njoftimi mbi privatësinë.

x
x

Përjetoni kënaqësinë e çdo udhëtimi.

Higlander është makina të cilën do të dëshironi ta drejtoni për çdo ditë. Është dinamike dhe tërheqëse. Brendësia është e gjerë dhe ofron cilësi të lartë, intuitive dhe me teknologji të avancuar, ndërsa mundësia e pasjes së një motori hybrid e bën Highlander zgjedhjen tuaj perfekte.

Përzgjedhja e ngjyrës

Gri hënore 1К5

Pajisjet

Dizenjo perfekte gjendet në detaje. Highlander shkëlqen me pajisjet e jashtëzakonshme siç janë fenerët LED dhe disqet e aluminit. Gjatë ditës ashtu dhe gjatë natës, Highlander është një makinë që ndikon pozitivisht në gjëndjen tuaj emocionale. Brenda Highlander do të gjeni dizenjo mbresëlënëse dhe materiale me cilësi të lartë. Ekrani i Toyota Touch 2 është një dritare për në botën e argëtimit.

SIGURIA AKTIVE, DINAMIKA E DREJTIMIT DHE SUSPENSIONI

▪ Highlander është i pajisur në standart me sistemin tonë më të avancuar të Toyota Safety Sense, i cili përmirëson shmangjen e aksidenteve
dhe performancen e ADAS (Advanced Driver Assistance System).

1) Sigurinë në parandalimin e përplasjeve (PCS) me Frenim Automatik të Emergjencës (AEB) dhe detektimin e këmbësorëve (gjatë ditës dhe natës) dhe çiklistëve (ditës).

2) Gamën e plotë të Adaptive Cruise Control Inteligjent (iACC)
3) Asistencë për mbajtjen në korsi (LTA) dhe Lajmërim për daljen nga korsia (LDA) me kontroll të timonit

4) Dritat e gjata automatike (AHB)
5) Njohje e tabelave rrugore (RSA)

6) E RE Asistencë e kthimit në kryqëzim synon të parandalojë aksidentet gjatë kthimit, duke lajmëruar drejtuesin dhe duke aplikuar frenimin automatik në rast se: një këmbësor kalon përpara mjetit dhe gjatë kthimit del një mjet tjetër përpara

7) E RE Asistenca e Drejtimit të Emergjencës siguron më shumë rrotullim të timonit kur drejtuesi po kryen një manovër evazive, për të shmangur përplasjen me këmbësor, çiklist ose makinë të ndaluar duke: suportuar manovrën e menjëhershme të drejtuesit ndërkohë që ruan stabilitetin e mjetit dhe duke ndihmuar mbajtjen e mjeti në korsi.

8) E RE Detektimi i Mjetit në Ardhje Përballë ndihmon drejtuesin në zbutjen e dëmtimeve në përplasje.
9) E RE Reduktuesi i Shpejtësisë në Kthesa ul shpejtësinë e mjetit në hyrjen në kthesë dhe përshpejton përsëri në shpejtësinë e paravendosur në dalje të kthesës.

▪ Limitues Shpjetësie i Rregullueshëm (ASL) që kontrollohet nga komandat e timonit.
▪ Sistem Frenimi Anti-bllokim me Shpërndarje Elektronike të Forcës dhe Asistencë Frenimi (ABS + EBD + BA)
▪ Kontroll i Tërheqjes (TRC)
▪ Kontroll i Stabilitetit të Mjetit (VSC).
▪ Asistencë për nisjen në malore (HAC).
▪ Kontroll i Stabilitetit të Ngarkesës (TSC).
▪ Timon Elektrik (EPS)
▪ Sinjal i Frenimit të Emergjencës (EBS)
▪ Sensorë për Presionin e Gomave (TPWS)
▪ Suspension i përparmë MacPherson
▪ Suspension i pasëm Double wishbone

SIGURIA PASIVE

▪ Sistem sigurie eCall
▪ 7 SRS Airbag në standart:
- 2 SRS Airbag të përparmë për shoferin dhe pasagjerin (me 2 faza për shoferin, me 2 qese për pasagjerin, çelës ON/OFF për airbagun e pasagjerit)
- 2 SRS Airbag anësor për shoferin dhe pasagjerin
- 2 Airbag anësor tip perde për rreshtin e parë dhe të dytë
- 1 airbag gjunjësh për shoferin
▪ Lajmërim audio-vizual për mosvendosjen e rripit të sigurimit për sediljet e përparme
▪ Sediljet e përparme me mbështetëse koke me sistem për mbrojtjen e pjesës së qafës
▪ Sistem Isofix për sediljet anësore të rreshtit të dytë
▪ Sistem i bllokimit të fëmijëve për dyert e pasme

EXECUTIVE

INTERIORI

▪ Ajër i kondicionuar automatik me 3 zona, me filtra dhe me kontroll nga sediljet e pasme
▪ Sediljet e para me ngrohje, sedilja e shoferit elektrike e rregullueshme në 8 drejtime
▪ Xhamat e dritareve të para dhe të pasme elektrike
▪ Timon multi-funksional me veshje lëkure me butona kontrolli për audio-n, telefonin dhe kompjuterin e bordit
▪ Timon i rregullueshëm në pjerrtësi dhe thellësi
▪ Ekran me ngjyra 7" TFT multi-informacion në panelin e instrumentave (temperatura e jashtme, temperatura e motorit, shpejtësia mesatare, konsumi i karburantit)
▪ Pasqyrë e brendshme elektrokromatike
▪ Leva e marshit e veshur me lëkurë
▪ Frenat e dorës elektrike
▪ Mbështetëse krahu në dyert e para dhe të pasme
▪ Bllokim automatik i dyerve
▪ Veshje e sediljeve me lëkurë sintetike
▪ Mbështetëse krahu për sediljet e para
▪ Mbështetëse krahu për sediljet e pasme
▪ Prizë 12V në pjesën përpara
▪ Tavan i brendshëm ngjyrë gri
▪ Mbrojtëse dielli për shoferin dhe pasagjerin para me pasqyrë dhe ndriçim
▪ Palosje e sediljeve të rreshtit të 2-të dhe të 3-të (raport 60:40)
▪ Sediljet e rreshtit të 2-të të rregullueshme
▪ Perde për dritaret e rreshtit të dytë
▪ Karikues telefoni pa kabull wireless
▪ Mbulesë e bagazhit
▪ Dyshemeja e bagazhit e përdorshme në 2 krahë
▪ Mbajtëse krahu mbi dritare
▪ Varëse në sediljet e pasme
▪ Ndriçim ambiental i dyshemesë përpara
▪ Butona AWD për jashtë-rruge afër levës së marshit
▪ Hapësirë magazinimi në kroskot me mbyllje me çelës
▪ Mbështetëse krahu dhe panelet anësore të dyerve me veshje të butë tip lëkure

EKSTERIORI

▪ Disqe gri 18" alumini me goma 235/65 R18
▪ Gomë rezervë e përkohshme
▪ Ndriçuesit e përparmë LED me funksion "Follow me home" dhe sensorë muzgu
▪ Dritat e ditës LED
▪ Dritat e pasme LED
▪ Pasqyrat anësore elektrike dhe me ngrohje me sinjale të integruara dhe me palosje
▪ Dera e bagazhit me spoiler (bisht) dhe ndriçues LED paralajmërues për frenimin të integruar
▪ Dritat e mjegullës LED
▪ Dorezat e dyerve dhe parakolpet në ngjyrën e mjetit
▪ Monitorim i Këndit të Vdekur, BSM - Blind Spot Monitor
▪ Barra mbi tavan
▪ Mbyllje qendrore me telekomandë
▪ Fshirëse automatike xhamash (me sensorë shiu) me funksion shkrirjeje të akullit të fshirëseve dhe njoftim për nivelin e ulët të larësit të xhamit
▪ Sistem Hyrjeje & Ndezjeje Start (pa çelës)
▪ Hapje e derës së bagazhit nga kabina
▪ Mbrojtëse të zeza me detaje argjendi
▪ Xhamat e pasëm të errësuar
▪ Disqe frenimi para dhe prapa
▪ Sistem paralajmërimi për trafikun që vjen nga pas, RCTA - Rear Cross Traffic Alert
▪ Antenë tip peshkaqen

AUDIO, KOMUNIKIMI DHE INFORMACIONI

▪ Sistem Multimedia Toyota Touch 2 me DAB, Android Auto & Apple CarPlay:
- Ekran me ngjyra 8" me prekje me rezolucion të lartë
- 6 altoparlantë audio
- Radio DAB Radio me FM / AM
- 3 porta USB (1 përpara dhe 2 në pjesën e pasme)
- Lidhje Bluetooth 3®, shkarkim automatik i kontakteve të telefonit
▪ Sistem lidhjeje MyT
▪ Kamera e pasme me vija drejtuese parkimi

LUXURY (shtesë kundrejt EXECUTIVE)

EKSTERIORI
▪ Dritat e përparme Bi-LED
▪ Sistem larje i ndriçuesve të përparmë i integruar në parakolpin e parë
▪ Disqe 20" alumini me goma 235/55 R20
▪ Element në ngjyrë argjendi në pjesën e pasme
▪ Dera e bagazhit me hapje elektrike (nga telekomanda e çelësit, butoni kabinës ose dera e bagazhit)
▪ Pasqyrat anësore me përkulje me kënd (në lëvizje mbapa)
▪ Memorizim i pozicionit të pasqyrave anësore
▪ Sensorë inteligjentë parkimi me funksion frenimi
▪ Detaje kromi në parafangon e parë
▪ Parafango e para me ngjyrë të zezë piano
▪ Barra të kromuara mbi tavan

INTERIORI

▪ Sedilje lëkurë në ngjyrë Grafiti (LB10) ose të Zeza (LB20)
▪ Sediljet e para me rregullim elektrik
▪ Memorizim i pozicionit të sediljes së shoferit
▪ Kontroll i raportit të marsheve në pjesën e pasme të timonit
▪ Xhami i parë me ngrohje
▪ Timoni me ngrohje
▪ Lëshuesit e ujit të fshirëseve të xhamave me ngrohje
▪ Detaje imitim druri në panelin qendror
▪ Ndriçim ambiental blu tek dyert
▪ Pllaka alumini me mbishkrimin HIGHLANDER

AUDIO, KOMUNIKIMI DHE INFORMACIONI
▪ Kamera e pasme me vija drejtuese dinamike parkimi

LUXURY PREMIUM (shtesë kundrjet LUXURY)

EKSTERIORI

▪ Disqe 20" alumini dyngjyrëshe me gomë 235/55 R20
▪ Tavan xhami panoramik me hapje elektrike të mbulesës
▪ Tavan panoramik me mbrojtje kundra kapjes së gjymtyrëve të pasagjerëve
▪ Monitor me pamje panoramike 360°: sistem me 4 kamera qe jep pamje nga lart 360° ne ekranin 8":
▪ Dera e bagazhit me hapje me sensor këmbe
▪ Tavan i brendshëm në ngjyrë gri të errët


INTERIORI
▪ Sedilje me lëkurë të poroze e cilësisë së lartë ne ngjyrë të zezë (LA20) ose grafit (LA10)
▪ Sediljet e para me ngrohje dhe ventilim
▪ Sediljet e pasme me ngrohje (vetëm sediljet e krahut të jashtëm)
▪ Ekran Head Up 10.1"
▪ Pasqyrë e brendshme dixhitale inteligjente
▪ Detaje të tipit karbon në panelin qendror
▪ Ndriçim personal LED për sediljet e pasme


AUDIO, KOMUNIKIMI DHE INFORMACIONI
▪ Ekran me ngjyra 12.3" me prekje dhe rezolucion të lartë
▪ Sistem navigimi Toyota Touch and Go 2 me harta të Europës dhe kontroll me zë
▪ Sistem audio JBL Premium 11 altoparlantë:
- 10 altopartlantë
- subwoofer
- amplifikator 1200 W


Specifikimet teknike

 

Karakteristikat teknike   2.5 HYBRID AWD-i
E-CVT (Automatike)
Drejtimi   Hybrid AWD-i / të gjitha gomat aktive
Transmisioni Raporte Automatike E-CVT
Vëllimi i motorit  cm3 2487
Sistemi karburantit

tipi

16 valvula, DOHC, VVT-iE (thithje), VVT-i (shkarkim)
Fuqia maksimale e sistemit hibrid kf 248
Fuqia maksimale e motorit të benzinës kf@rpm 190/6000
Fuqia maksimale e motorit të përparmë elektrik kf 182
Rrotullimet maksimale të motorit të benzinës Nm @ rpm 239 / 4 300 - 4 500
Rrotullimet maksimale të motorit të përparmë elektrik Nm 270
Shpejtësia maksimale km / h 180
Përshpejtimi (0-100 km/h) sekonda 8.3
Konsumi i karburantit (I kombinuar)* WLTP l / 100 km 6.6-7.2
Konsumi i karburantit (shpejtësi të ulët)* WLTP l / 100 km 6.6-7.4
Konsumi i karburantit (shpejtësi mesatare)* WLTP l / 100 km 5.8-6.5
Konsumi i karburantit (shpejtësi të lartë)* WLTP l / 100 km 5.8-6.4
Konsumi i karburantit (shpejtësi shumë të lartë)* WLTP l / 100 km 7.7-8.2
Kapaciteti i serbatorit litra 65
Emetimi i CO2(I kombinuar)* WLTP g / km 149-163
Emetimi i CO2 (shpejtësi të ulët)* WLTP g / km 150-168
Emetimi i CO2 (shpejtësi mesatare)* WLTP g / km 131-147
Emetimi i CO2 (shpejtësi të lartë)* WLTP g / km 131-144
Emetimi i CO2 (shpejtësi shumë të lartë)* WLTP g / km 173-185
Standarti Euro   EURO 6 AР
Suspensioni tipi Përpara MacPherson strut / Prapa Double wishbone
Gjatësia / Gjerësia / Lartësia mm 4 966 / 1 930 / 1 755
Distanca aksiale mm 2850
Lartësia nga toka mm 202
Pesha e mjetit bosh (min.-max.) kg 2 050 - 2 130
Pesha maksimale e mjetit kg 4720
Kapaciteti i tërheqjes së rimorkios pa frena / me frena) kg 2 000 / 700
Kapaciteti i bagazhit ** litra 305 / 838 / 1 909

** Deri në tavan me 7 / 5 / 2 sedilje

Galeria