Faqja jonë e internetit përdor cookies për analiza statistikore dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Duke vazhduar me përdorimin e faqes sonë, ju pajtoheni me këto kushte. Për më shumë informacion, ju lutemi lexoni Politikat e privatësisë dhe mbrojtja e të dhënave personale.

x
x

Forcë e pakrahasueshme. Karakter legjendar.

Me një trashëgimi prej më shumë se 65 vjet, Land Cruiser mbetet unik në aftësinë e tij për të kombinuar cilësinë, qëndrueshmërinë dhe besueshmërinë me performancën e pakrahasueshme dhe me nivelet gjithnjë e më të larta të luksit, prestigjit dhe të rehatisë në rrugë.

Land Cruiser 2018

Performancë e jashtëzakonshme

Perfekt për çdo terren

Dizenjo

Siguri

Përzgjedhja e ngjyrës

040 - E bardhë

Pajisjet

COMFORT (pajisjet standarte)

DREJTIMI, AMORTIZATORËT, SIGURIA DHE DINAMIKA E DREJTIMIT

 • Full Time 4WD me 4 modele : H4F, H4L, L4F, L4L:
  - Marshet e larta me pozicion on/off të diferencialit: (1) H4 F - Lart 4WD Free, ose (2) H4 L - Lart 4WD Lock
  - Marshet e ulëta me pozicion on/off të diferencialit: (3) L4 F - Ulët 4WD Free, ose (4) L4 L - Ulët 4WD Lock
 • Reduction drive (demultiplier) për marshet e ulëta (L4 - Low 4WD), aktivizohet nëpërmjet çelësit në panelin e intrumentave (offroad)
 • Bllokues i diferencialit me çelës (50:50) - (Marshe të larta - H4L / Marshe të ulëta - L4L)
 • Central TORSEN® 2 Limitues i rrëshqitjes së diferencialit
 • Diferenciali LSD shpërndan automatikisht rrotullimet midis rrotave të përparme dhe të pasme
 • (nga standard 50/50 në 30/70 - në përputhje me akselerimin/deakselerim) për të garantuar tërheqjen dhe kontrollin preçiz
 • Transmision manual, ose automatik me 6 raporte me Inteligjencë Artificiale (AI) dhe Modul Sekuencial të kambios (nga Ekzekutive)
 • Kontroll i stabilitetit të mjetit (VSC) me zgjedhje VSC / TRC OFF
 • Sistem frenimi anti-bllokim (ABS) me shpërndarje elektronike të forcës së frenimit (EBD) dhe asistencë frenimi (BA)
 • Kontroll Aktiv i tërheqjes (TRC / A-TRC) në të 4 rrotat me bllokim automatik të timonit, shpërndarje e fuqisë dhe kontroll i shpejtësisë motorike elektronike.
 • Sistem paralajmerues i presionit të gomave (TPWS)
 • Kontroll i lëkundjeve të rimorkios (TSC)
 • Variable Flow Control (VFC) i ndryshueshëm sipas shpejtësisë së mjetit

SIGURIA PASIVE DHE MBROJTJA

 • Shasi dhe parakolpe energji thithës me ruajtje për këmbësorët
 • Trarë të integruar në dyert anësore kundër përplasjes
 • 7 SRS Airbag si standart:
  - 2 SRS Airbag të përparmë për shoferin dhe pasagjerin me opsionin (Dy fazor për shoferin, Dy jastek për pasagjerin), ON/OFF për airbag të pasagjerit
  - 2 SRS Airbag anësorë për shoferin dhe pasagjerin
  - 2 airbag anësorë perde për rreshtin e parë, të dytë dhe të tretë
  - 1 airbag për gjunjët e shoferit
 • Rrip sigurimi për rreshtin e parë me 3 pika, me tendosës, limitues force dhe kontroll peshe
 • Rrip sigurimi për rreshtin e dytë dhe të tretë me 3 pika
 • Lajmërues audio/visual për rripin e sigurimit
 • Sediljet të përparme me sistem Whiplash Injury Lessening
 • Mbështetëset e kokës të rregullueshme për të 7 sediljet
 • Sistem Isofix për sediljet e rreshtit të dytë
 • Sistem bllokues për fëmijët
 • Sistem alarmi me immobilizer dhe sensor akustik

Pjesa e jashtme

 • Disqe alumini 17" (6 dhëmbëza) me dimensionet e gomës 265/65 R17
 • Gomë rezervë
 • Llampë halogjene multi-reflektuese me rregullim lartësie
 • Llampë mjegulle
 • Sinjal i frenimit të emergjencës (EBS)
 • Llampa e frenimit lart LED
 • Pasqyra anësore elektrike, me ngjyrën e trupit të automjetit, me ngrohje dhe të palosshme
 • Fshirëse e përparme me interval të programueshëm
 • Fshirëse të pasmë, të integruara në spoiler
 • Dera e pasme me hapje anësore; Xhami i pasmë me hapje më vehte
 • Xhami i pasmë me shkrirës akulli
 • Antenë e integruar në xhamin e pasmë
 • Grila e radiatorit e kromuar
 • Dorezat e dyerve me ngjyrën e automjetit
 • Parakoplët me ngjyrën e automjetit
 • Barra mbi tavan
 • Shkallë anësore
 • Parapeta nëpër goma
 • Xhamat e pasmë dhe anësorë, jeshile me mbrojtje UV
 • Xham mbrojtës me fshirëse kundër ngricës
 • Mbrojtës të serbatorit për rrugë të këqija

Pjesa e brendshme - Komforti dhe luksi

 • Sistem kontrolli elektrik dhe automatik të klimës
 • Cruise Control
 • Xhamat e përparme dhe të pasmë elektrik me funksion auto
 • Timon multi-funksional me veshje lëkure (4 dhëmbëza)
 • Timon i rregullueshëm në lartësi dhe thellësi
 • Koka e marrshit dhe frenat e parkimit me veshje lëkure
 • Bllokim i dyerve në distancë
 • Sistem Smart Entry & Start
  - Bllokim automatik/zhbllokim përmes dorezave të dyerve të përparmë nëpërmjet prekjes (Xhamat e pasme janë me zhbllokim automatik me buton)
  - Buton i motorit start / stop
 • Tapiceria e sediljeve me pëlhurë
 • Panel kontrolli i zi me kuti
 • Mbajtëse gotash të zeza
 • Strehë dielli me pasqyrë dhe ndriçim për drejtuesin dhe pasagjerin
 • Ndriçim i brendshëm (2 llampa përpara dhe 1 prapa) dhe ndriçues në bagazh
 • Ndriçim i brendshëm me funksion vonues (buton interior & start)
 • Ndërprerje automatike e dritave të brendshme (20 min pas fikjes së motorit)
 • Pasqyrë dhe kuti syzesh të integruara në kutinë sipër kokës
 • Sedilje e shoferit e rregullueshme në 6 mënyra: Rrëshqitje(2), Lartësi (2), Pjerrësi (2)
 • Sedilje pasagjeri e rregullueshme në 4 mënyra: Rrëshqitje (2), Pjerrësi (2)
 • 7 sedilje (2 në rrështin e parë, 3 në rreshtin e dytë, 2 në rreshtin e tretë)
 • Rreshti i tretë me sistem "Easy entry"
 • Funksion rrëshqitje dhe pjerrësie për sediljet e rreshtit të dytë
 • Palosja e sediljeve në rreshtin e dytë (60:40)
 • Ndarja e sediljeve në rreshtin e dytë 40:20:40
 • Ndarja e sediljeve në rreshtin e tretë 50:50
 • Mbulesë Tonneau
 • Mbështetëse krahu të rreshqitshme me kuti brënda
 • Mbështetëse krahu të lëvizshme në sediljet e rreshtit të dytë
 • Kroskot i ndriçueshëm me mekanizëm
 • Tavëll duhani e lëvizshme
 • Mbajtëse gotash anësore
 • Priza 12V ; Priza 220V
 • Tapetë Land Cruiser

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFORMACIONI

  • Toyota Touch 2 Multimedia System:
   - Ekran touch-screen 8" me VGA display (480 x 800) me funksion "drag and drop"
   - 20 gjuhë të EU
   - Ekran për kameran e pasme me guidë
   - Sistem audio me 9 altoparlantë
   - CD player (MP3/WMA/AAC) me radio FM / AM
   - USB dhe vende Audio për iPod® dhe MP3
   - Kontroll i plotë iPod & MP3 player nëpërmjet ekranit touch screen
   - Lidhje me Bluetooth 3®, shkarkues automatik i kontakteve të telefonit
   - Funksion Mirror Link për smartphone me pamje në ekran 8"
  • (i vlefshëm për Nokia® & Samsung®, ju lutem informohuni më shumë nëpërmejt përfaqësuesve të Toyota)
  • Ekran Multi-informacion

EXECUTIVE

përfshin opsionet e nivelit COMFORT dhe ka më shumë:

DREJTIMI, AMORTIZATORËT, SIGURIA AKTIVE DHE DINAMIKA E DREJTIMIT

PAKETA OFF-ROAD (VETËM PËR EXECUTIVE AUTOMATIKE)

 • PAKETA OFF-ROAD (VETËM PËR EXECUTIVE AUTOMATIKE)
 • Sistemi Kinetik dhe Dinamik i Suspensionit (KDSS)
 • Bllokues diferenciali i pasëm me çelës (shtesë nga bllokuesi i diferencialit qëndror)
 • HAC (Kontroll Hill-Assistl)
 • DAC (Kontroll Downhill Assist)
 • Përzgjedhje e 3 mënyrave të drejtimit - Normal / Eco / Sport S - të cilat ndryshojnë parametrat e akselerimit dhe të transmisionit përkatësisht në Normale, Eko (akselerim i ngadaltë dhe konsumim i paktë), dhe Sport (akselerim i shpejtë dhe konsumim i lartë)

Pjesa e jashtme

 • Disqe alumini 18" (6 dhëmbëza) me dimensione gome 265/60 R18
 • Pasqyrat e dyreve me ngjyrën e automjetit dhe me sinjale LED, elektrike, me ngrohje, të palosshme dhe me funksion pjerrësie gjatë drejtmitit prapa
 • Sensor parkimi para dhe prapa
 • Sensor shiu
 • Fenerë LED
  - Sensor Muzgu
  - Funksion Follow-me-home dhe kujtues për fikjen e dritave të fenerëve
  - Nivelues Automatik i Fenerëve
  - Pastrues Fenerësh të integruar në parakolp
 • Drita Daytime (LED)
 • Grilë radiatori e kromuar me veshje argjendi
 • Shkallë anësore alumini me shkëlqim
 • Sistemi i ndriçimit: shkallët anësore, dyert, ndarja e brendshme dhe këmbët
 • Xhamat e pasme të errësuar

Pjesa e brendshme - Komforti dhe luksi

 • Kondicioner automatik Dual-zone
 • Pasqyra elektrokromatike
 • Rregullim timoni në lartësi dhe thellësi
 • Sistemi i thjeshtë i hyrjes me tërheqje automatike të timonit
 • Sedilje të drejtuesit dhe të pasagjerit me ngrohje
 • Sediljet e përparme me rregullues elektrik
  - Rregullim me 8 mënyra për sediljen e shoferit: rrëshqitje (2), lartësi (2), pjerrësia e ulëses (2), pjerrësia e mbështetëses (2)
  - Rregullim me 4 mënyra për sediljen e pasagjerit: rrëshqitje (2) dhe pjerrësia e mbështetëses (2)
 • Tapiceri luxury me qepje të dyfishtë
 • Dorezat e brendshme të dyerve të kromuara
 • Dyert dhe paneli i instrumentave me imitim druri
 • Drita të brëndshme të veçanta për rreshtin e dytë dhe të tretë
 • Ndriçues LED për ambjentin brënda

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFORMACIONI

 • Sistem ndriçimi Optitron
 • Ekran 4.2" LCD me ngjyra multi-information me komanda në timon:
  - Monitorim i këndit në kushtet OFF ROAD me paralajmërim pasi arrin këndin 25°
  - Monitorim i trajektores Off Road me pamje nga gomat e përparme, lëvizjen e çdo gome dhe cilët diferencialë janë të bllokuar
  - Të dhëna për automjetin: dyert e hapura, sensor parkimi, BSM, matës shpejtësie dixhital, konsumi i momentit dhe ai mesatar, koha e udhëtimit, temperatura, navigator (nëse mundësohet)
  - Temperatura e jashtme (paralajmërues ngrice), Busullë, informacion për cruise control, zgjidhje terreni nëpërmjet Multi Terrain
  - Informacion për gomat dhe amortizatorët (Luxury Premium)
  - Informacion rreth udhëtimit

LUXURY

(me shumë se EXECUTIVE 6 M/T )

PAKETA OFF-ROAD ( VETËM NË LUXURY AUTOMATIKE )

 • PAKETA OFF-ROAD ( VETËM NË LUXURY AUTOMATIKE )
 • BLLOKUES DIFERENCIALI I PASËM TORSEN PËR KUFIZIMIN E RRËSHQITJEVE (LSD)
 • Bllokuesi i ri LSD i pasëm Torsen ndihmon në përmirësimin e stabilitetit dhe tërheqjes në rrugë të vështira dhe sipërfaqe të rrëshqitshme. Kur merr kthesën, ai limiton diferencën e fuqisë tërheqëse ndërmjet rrotave të krahut të majtë dhe të djathtë të gjeneruar nga frenimi i motorit dhe në këtë mënyrë realizon një stabilitet më të madh të mjetit.
 • Sistemi i kontrollit të xhirimit të rrotave - Sistem autonom i lëvizjes jashtë rruge, i cili suporton lëvizjen në terren të vështirë, ngjitje, ose zbritje të kodrës, ose kalimin e një lumi. Sistemi kontrollon gazin, frenin dhe rrëshkitjen në të katër rrotat, duke mbajtur shpejtësi konstante të rrotullimit të rrotave (një gamë prej 5 shpejtësish, që zgjidhet nga drejtuesi) gjatë ngjitjes, zbritjes, lëvizjes para, ose mbrapa. Drejtuesi i mjetit duhet vetëm të operojë me timonin pa prekur pedalet. Sistemi i kontrollit të xhirimit të rrotave operon vetëm në marshe të ulët (L4) - deri në 25 km/h (10 km/h me diferencial të pasëm të bllokuar).
 • Zgjedhje Multi-Terren (MTS): Sistemi i zgjedhjes të terrenit jashtë rruge në marsh të ulët (L4). Sistemi menaxhon në mënyrë inteligjente rrëshqitjen e çdo rrote, operimin e gazit, frenimit dhe Sistemit të Kontrollit të Tërheqjes. Modifikohet automatikisht që t’i përshtatet kushteve të jashtë rrugës, duke siguruar tërheqje dhe kontroll maksimal. Zgjedhje e pesë modaliteteve të terrenit – ‘Rock’, ‘Rock & Dirt’, ‘Loose Rock’, ‘Mogul’ dhe ‘Mud & Sand’.
 • Funksioni i dyfishtë përzgjedhës i intregruar në tastierën qendrore: Sistemi i kontrollit të xhirimit te gomave dhe kontrolli i sistemit të kontrollit të terrenit të shumëfishtë (Multi-Terrain).

Pjesa e brendshme - Komforti dhe luksi

 • Tapiceri lëkure e brendshme:
  - Tapiceri lëkure* në të 7 sediljet me qepje të dyfishtë
  - Sedilje të rregulleshme elektronikisht (8 mënyra rregullimi për drejtuesin; 4 mënyra rregullimi për pasagjerin) me ngrohje
  - Tapiceri lëkure sintetike për panelin tek dyert
  - Sediljet e pasme me ngrohje (2 fazor)
  - Mbështetëset për rreshtin e tretë me komandim me buton
 • Kuti magazinimi me ftohje

AUDIO, KOMUNIKIMI DHE INFORMACIONI

 • Monitor Terreni (MTM): Ekrani shfaq një zgjedhje midis 6 imazheve të marra nga kamerat e jashtme
 • Duke shtypur butonin multi-funksional në timon, ju do të kuptoni shumë shpejt çfarë ndodh përreth jush.
 • Blind Spot Monitor (BSM)
 • Alarm për trafikun (RCTA)

 

PAKETA E NAVIGIMIT

 • Sistemi i navigimit GPS:
  - Harta për Europën; adresa në të gjitha gjuhët kryesore europiane
  - Ekran 8" touch-screen me ngjyra VGA (480 x 800) me funksionin "drag and drop"
 • 14 Altoparlantë JBL® 5.1 Premium Surround:
  - CD player (MP3/WMA/AAC) dhe radio me FM / AM / DAB
  - Lidhje Bluetooth®
  - USB dhe vend Audio për iPod® dhe MP3

* Të gjitha sediljet para dhe prapa kanë tapiceri me lekurë të vërtetë. Pjesët e ulta dhe të pasme (me të cilat nuk ka kontakt) janë me imitim lëkure.

LUXURY PREMIUM

(me shumë se LUXURY 6 AUT)

AMORTIZATORËT DHE DINAMIKA E DREJTIMIT

 • Amortizatorë të kombinuar AVS + KDSS:
  - Amortizator Adaptive Variable (AVS) me modulet: Sport / Normal / Comfort. Sistemi lejon rregullim qëndrueshmërie në të 4 rrotat.
 • Shtesë, në SPORT timoni është më i rëndë për të lejuar më shumë preçizion dhe refleks."
  - Sistemi Kinetik dhe Dinamik i Suspensionit (KDSS)
 • Amortizatorë ajri me 3 module lartësie: E ulët(-20 mm), Normal, E lartë (+30 mm).
 • Sistemi mban nivel horizontal pavarësisht ngarkesës."
 • Përzgjedhje e 5 modeleve të drejtimit - Normal / Eco / Comfort / Sport S / Sport S+ - të cilat ndërrojnë parametrat e akselerimit dhe të transmisionit përkatësisht në Normal, Eco (akslerim të avashtë dhe konsumim të ulët), Comfort, Sport (akselerim të shpejtë dhe konsumim të lartë), dhe Super Sport.

Pjesa e brendshme - Komforti dhe luksi

 • Tavan Elektrik
 • Sistem argëtimi për pjesën prapa
 • Timon me ngrohje dhe kokë marshi prej druri
 • Sedilja e shoferit me memorizim edhe të pozicionit të timonit dhe të pasqyrave

Specifikimet teknike

Karakteristikat teknike MOTOR NAFTË D-4D
177 kf 6 MT 177 kf 6 AUTOMATIKE
Modeli 4WD me kohë të plotë me diferencial qendror LSD TORSEN® 2
Vëllimi i motorit cm3 2755
Sistemi i karburantit tipi 16V DOHC, injeksion i drejtpërdrejtë i karburantit, turbo, injeksion piezo
Fuqia maksimale kf@rpm 177 / 3400
Rrotullimet maksimale Nm@rpm 420 / 1400-2600 450 / 1600-2400
Transmisioni Tipi/marrshet 6-raporte manuale 6-raporte automatike
Shpejtësia maksimale km/h 175
Akselerimi (0-100 km/h) sekonda 12.1 12.7
Konsumi i karburantit (i kombinuar)* l/100 km 7.4 7.4
Konsumi i karburantit (urban)* l/100 km 8.9 9.2
Konsumi i karburantit (ekstra urban)* l/100 km 6.6 6.3
Emetimi i CO2 (i kombinuar)* g/km 194 194
Euro Class   Euro 6
Amortizatorët tipi Amortizim i dyfishtë para dhe 4-spot multi-link prapa
Gjatësi/Gjerësi/Lartësi mm 4840 / 1855 / 1845 (1880) **
Distanca aksiale mm 2790
Lartësia nga toka mm 215
Kapaciteti i serbatorit litra 87
Pesha në frenim (min.-max) kg 2120 - 2385
Pesha bruto e automjetit kg 2990
Kapaciteti i rimorkios (pa frenim - me frenim) kg 3000 / 750
Kapaciteti i bagazheve*** litra 640 / 1150

Konsumimi dhe të dhënat e CO2 janë të matura në një ambjent të izoluar në kushte bazike të automjetit, sipas rregullave që kërkohen nga ligji Europian i publikuar nga Komisioni Europian. Stili i drejtimit dhe kushte të tjera të drejtimit (sipërfaqja e rrugës, trafiku, ngarkesa, pasagjerët, etj.) mund të ndikojnë në të dhënat aktuale.

** Të dhënat e specifikuara për lartësinë e automjetit është për modifikimin e barrave të tavanit. Kllapat specifikojnë pajisjen e Luxury Premium me AVS.

*** Përmasat sipas VDA.

Galeria