Faqja jonë e internetit përdor cookies për analiza statistikore dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Duke vazhduar me përdorimin e faqes sonë, ju pajtoheni me këto kushte. Për më shumë informacion, ju lutemi lexoni Politikat e privatësisë dhe mbrojtja e të dhënave personale dhe Njoftimi mbi privatësinë.

x
x

RAV4 e re. 100% SUV, 100% Hybrid. 

Segmenti SUV pionier me 25 vjet përvojë, tani është gjithashtu në dispozicion në gjeneratën e pestë.

Pesë arsye pse duhet të zgjidhni RAV4 e RE: 

1.Dizenjo mbresëlënës, që nuk ka konkurrencë.

2.Dizenjo e brendshme me cilësi të lartë dhe me hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjithë familjen.

3.RAV4 Hybrid AWD, dinamike dhe kënaqësi unike në drejtim.

4.Zgjidhni një Hybrid, që është i mirëpritur në rrugët e qytetit, falë emetimit të ulët të CO2 dhe konsumit minimal të karburantit.

5.Sistemet më të mira të sigurisë, ofrohen si pajisje standarte.

Hybrid SUV

RAV4

Përzgjedhja e ngjyrës

040 - E bardhë

Pajisjet

SIGURIA AKTIVE DINAMIKA E DREJTIMIT

 • Limitator Shpejtësie i Adaptueshëm me komandë në timon dhe me memorizim (ASL)
 • Sistem Stop & Start fik dhe ndez automatikisht motorin me djegie të brendshme kur mjeti ndalon në mënyrë që të ulet konsumi i lëndës djegëse në zonat urbane (standart në të gjitha RAV4 me motor benzine me kambio manuale dhe automatike)
 • Sistem Frenimi Antibllokim me Shpërndarje Elektronike të Forcës së Frenimit dhe Frenim i Asistuar (ABS + EBD + BA)
 • Kontroll i Tërheqjes (TRC)
 • Kontroll i Stabilitetit të Mjetit (VSC). Në rast të hapjes së airbag-ëve aktivizohen frenat automatike për të shmangur një përplasje të dytë.
 • Asistencë për ngjitje në malore (HAC) Mban automatikisht të frenuar mjetin për 2 sekonda duke aktivizuar frenat në 4 rrotat.
 • Kontroll i Stabilitetit të Ngarkesës (TSC). Sistemi që monitoron stabilitetin e ngarkesës me anë të sensorëve. Kur zbulon rrezikun e lëkundjes së rimorkios, sistemi aplikon automatikisht korrigjimin e shpejtësisë dhe devijimit anësor për ta parandaluar atë, paralajmëron shoferin dhe aktivizon dritat e frenave të automjetit
 • Timon elektrik (EPS)
 • Sinjal i Frenimit të Emergjencës (EBS)
 • Sensor për presionin e gomave (TPWS)
 • Suspension i përparmë MacPherson
 • Suspension i pasëm Double Wishbone

SIGURIA PASIVE

 • Sistem sigurie eCall. Në rast të hapjes së airbag-ëve dërgon sinjal automatik në numrat e emergjencës dhe njofton për vendndodhjen .
 • Konstruksioni dhe parakolpet (bumper) të cilat bëjnë absorbimin e energjisë në rast përplasjeje si dhe mbrojtje të këmbësorit në rast kontakti me këtë të fundit.
 • 7 SRS Airbag në standart:
 • 2 SRS Airbag të përparmë për shoferin dhe pasagjerin (me 2 faza për shoferin, me 2 qese për pasagjerin, çelës ON/OFF për airbagun e pasagjerit)
 • 2 SRS Airbag anësor për shoferin dhe pasagjerin
 • 2 airbag anësor tip perde për rreshtin e parë dhe të dytë
 • 1 airbag për gjunjët e shoferit
 • Rripat e përparmë të sigurimit të kapur në 3 pika me para-tensionues, limitues force dhe rregullim të lartësisë
 • Rripat e sigurimit të rreshtit të 2-të të kapur në 3 pika
 • Lajmërim audio-vizual për mosvendosjen e rripit të sigurimit
 • Sediljet e përparme me mbështetëse koke me sistem për mbrojtjen e pjesës së qafës
 • Sistem Isofix për sediljet anësore të rreshtit të dytë
 • Sistem i bllokimit të dyerve të fëmijëve
 • AVAS Acoustic Pedestrian Acoustic Warning System Sistem zhurme artificiale për të vënë në dijeni këmbësorët (Vetëm për modelet Hybrid)
 

NIVELET

COMFORT

PJESA E JASHTME

 • Disqe alumini 17" me goma 225/65 R17 
 • Gomë rezervë e përkohshme (T165/80 D17ST)
 • Ndriçuesit e përparmë LED me funksion "Follow me home" dhe sensorë muzgu
 • Rregullim automatik i lartësisë së ndriçimit
 • Dritat e pasme LED
 • Dritat e ditës LED
 • Pasqyrat anësore elektrike dhe me ngrohje me sinjale të integruara dhe me palosje
 • Dera e bagazhit me spoiler (bisht) dhe ndriçues paralajmërues për frenim të integruar
 • Dorezat e dyerve në ngjyrën e trupit të mjetit
 • Dy shkarkues gazrash
 • Mbrojtëse të baltës të përparme dhe të pasme
 • Mbrojtëse të zeza për jashtë rruge për dyert dhe parafangot
 • Barra mbi tavan me ngjyrë të zezë
 • Mbyllje qëndrore me telekomandë
 • Mbrojtëse të përparme dhe të pasme të zeza
 • Xhamat anësor dhe të pasëm të ngjyrosur me jeshile dhe me mbrojtje nga rrezet UV
 • Spoileri (bishti) i pasëm me ngjyrën e trupit të mjetit
 • Mbrojtëse kundër gërvishtjeve në doreza

PJESA E BRENDSHME 

 • Sistem elektrik dhe automatik i kontrollit të klimës me fryrëse në pjesën para dhe të pasme si dhe sistem anti lagështirë
 • Sistem elektrik dhe automatik i kontrollit të klimës me fryrëse në pjesën para dhe të pasme (2.0 D-4S)
 • Xhamat e parë dhe të pasëm elektrikë me funksion auto
 • Timon multi-funksional i veshur me lëkurë
 • Timon i rregullueshëm në pjerrësi dhe thellësi
 • Ndezje me buton Start (2.5 Hybrid FWD & AWD)
 • Leva e marshit e veshur me lekurë
 • Frenat e dorës elektrike
 • Mbështetëse krahu në dyert para dhe prapa
 • Bllokim automatik i dyerve
 • Tapiceria e brendshme prej cope të zezë
 • Dy mbajtëse gotash, mbështetëse telefoni dhe hapësirë magazinimi shtesë në qendër të kroskotit
 • Mbështetëse krahu të sediljeve të pasme
 • Dy priza 12V/120W: një përpara dhe një për sediljet e pasme
 • Ndriçim i brendshëm dhe i pjesës së bagazhit
 • Pasqyrë e brendshme Ditë/Natë
 • Tapiceria e sipërme ngjyrë gri
 • Mbrojtëset e diellit të shoferit dhe pasagjerit me ndriçim
 • Tapetë origjinalë Toyota material tekstili
 • Sedilja e shoferit e rregullueshme në 6 pozicione: Rrëshqitje (2), Lartësi (2), Përkulje (2)
 • Sedilja e pasagjerit e rregullueshme në 4 pozicione: Rrëshqitje (2), Përkulje (2)
 • Palosje e sediljeve të pasme në raportin (60:40)
 • Sistem i thjeshtuar i palosjes së sediljeve të pasme
 • Varëse për sediljet e pasme
 • Mbulesë e pjesës së bagazhit
 • Paneli i instrumentave pjesërisht i veshur me material të butë
 • Pjesa qendrore e panelit me ngjyrë të zezë Piano

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFORMACIONI

 • Sistem Multimedial Toyota Touch 2:
 • Ekran me prekje 8" me rezolucion të lartë
 • Ekran për kameran e pasme me vija drejtuese
 • 6 altoparlantë audio
 • Radio FM / AM
 • 3 porta USB dhe 1 Aux për lidhje me iPod® dhe MP3
 • Kontroll i plotë nëpërmjet ekranit me prekje për iPod dhe MP3
 • Lidhje me Bluetooth 3®, shkarkim automatik i listës së kontakteve
 • Sistemi multimedial Toyota Touch 2 është një platformë e cila lehtësisht mund të përditësohet në sistemin multimedial të lundrimit duke shtuar Toyota Touch 2 & Go
 • Sistem lidhjeje MyT
 • Panel sportiv instrumentash dhe ekran qendror 4.2" multi-informacion
 • Ekran 4.2" TFT me ngjyra multi-informacion në panelin e instrumentave (temperatura e jashtme, temperatura e motorit, shpejtësia mesatare, konsumi karburantit)
 • Tregues i modalitetit të drejtimit, tregues për modalitetin ECO, tregues i raportit të transmisionit (transmision automatik), tregues i ndërrimit të marshit (transmision manual)

EXECUTIVE

(Shtesë kundrejt nivelit Comfort)

PJESA E JASHTME

 • Mbrojtëse të poshtme të parakolpit të përparmë e të pasëm ngjyrë argjendi
 • 2 kanale ovale të shkarkimit të gazrave
 • Sistem i larjes së ndriçuesve të përparmë i integruar në parakolpin e parë
 • Drita mjegulle në pjesën para
 • Sensorë parkimi para dhe pas
 • Fshirëse xhami automatike me sensorë shiu
 • Fshirëse xhami me ngrohje dhe sinjal lajmërimi i nivelit të larësit të xhamave

PJESA E BRENDSHME

 • Sistem i kontrollit të klimës me 2 zona (D-4S)
 • Pasqyrë e brendshme elektrokromatike
 • Ndezje me buton Start
 • Sediljet para me ngrohje me 2 nivele
 • Butona kontrolli për OFF ROAD (vetëm për AWD) në krah të levës së marshit
 • Hapësirë magazinimi në panelin qëndror
 • Ndriçim ambjental në zonën e këmbëve për sediljet para
 • Xhama të errësuar në pjesën e pasme
 • Pjesa e poshtme e kroskotit me veshje lëkure industriale dhe me qepje dekorative
 • Mbështetësja e krahut dhe panelet e dyerve me veshje lëkure industriale
 • Mbështetëse krahu me rrëshqitje (vetëm për automjetet me transmision automatik)
 • Ndriçim në butonat e xhamave

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFORMACIONI

 • Toyota Touch 2 me ekran 8" me prekje
 • Ekran për kameran e pjesës së pasme me vija drejtuese
 • Ekran TFT me ngjyra 7" multi-informacion në panelin e intrumenteve (temperatura e jashtme, temperatura e motorit, shpejtësia mesatare, konsumi karburantit)

STYLE

(Shtesë kundrejt nivelit EXECUTIVE  -  Vetëm për 2.5L HYBRID)

PJESA E JASHTME

 • Mundësi për ngjyra bi-tone për pjesën e jashtme (pjesa e trupit të mjetit me ngjyrën e kërkuar + tavani ngjyrë e zezë)
 • Disqe alumini 18" ngjyrë të zezë dhe goma 225/60R18H
 • Kapakët e pasqyrave anësore me ngjyrë të zezë
 • Ndriçimi para Bi-LED me funksion auto nivelimi
 • Hyrje Smart (pa çelës) dhe ndezje me buton Start
 • Dera e pasme e bagazhit me hapje elektrike (komanda nga çelësi, kabina, apo nga dera e pasme)

PJESA E BRENDSHME

 • Tavan i brendshëm i zi
 • Veshje e sediljeve me blu dhe të zezë, kombinim i copës me lëkurën sintetike
 • Sedilje elektrike e rregullueshme ne 6 mënyra: Rrëshkitje (2), Lartësi (2), Përkulje (2)
 • Rregullim elektrik i suportit të mesit (lumbarit) për sediljen e shoferit

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFORMACIONI

 • 3 porta USB përpara dhe 2 prapa
 • Karikues Wireless (vetëm për pajisje që suportojnë  Qi technology)

ADVENTURE

(Shtesë kundrejt nivelit STYLE)

PJESA E JASHTME

Pajisjet eksluzive të pjesës së jashtme të paketës Adventure:

 • Grila e parakolpit para me ngjyrë të zezë me dy vija horizontale të zeza
 • Dritat e mjegullës LED, të rrethuara nga elementë të zinj, karakteristikë e nivelit Adventure
 • Emblema e TOYOTA e pozicionuar në qendrën e grilës
 • Pjesa e poshtme e parakolpit para dhe prapa me elementë ngjyrë argjendi duke krijuar kontrast me pjesën tjetër të parakolpit
 • Mbrojtëse të zeza për terrene të këqija për dyert dhe parafangot
 • Disqe alumini 19’’ të zeza mat me goma 235 / 55R19
 • Kiti i riparimit të gomës TRK (nuk ka gomë rezervë)Tavan xhami panoramik me hapje elektrike dhe perde me hapje elektrike.

PJESA E BRENDSHME

 • Sedilje sportive të veshura me lëkurë sintetike  të zezë me qepje portokalli në sedilje, kroskot, timon, dyer dhe mbështetëse
 • Sedilje elektrike e rregullueshme ne 6 mënyra: Rrëshqitje (2), Lartësi (2), Përkulje (2)
 • Rregullimi elektrik i suportit të mesit (lumbarit) për sediljen e shoferit
 • Blind Spot Monitor (BSM) monitorim i këndit të vdekur
 • RCTA, Njoftues i trafikut të pasëm në ardhje
 • Panoramic View Monitor 360°: sistem me 4 kamera që ofron pamje 360° në një ekran 8" :
 • -  Kamera këndgjerë parpara me pamje anësore për daljen nga parking.
 • -  Kamera këndgjerë në pjesën e pasme për dalje nga parkimi.
 • -  Dy kamera anësore të integruara në pasqyrat anësore “360° bird-eye” pamje panoramike për manovrim të thjeshtuar. Funksion i ndarjes së ekranit 8" për pamje panoramike + kamera përpara ose prapa
 • Pasqyrë "smart" për pjesën e pasme . Pasqyra dixhitale funksionon si një pasqyrë normale elektromatike, por në momentin e aktivizimit shfaqet pamja që tregon kamera e pjesës së pasme. Pasqyra dixhitale mund të bëhet zoom, rregullimi i ngjyrave dhe i ndriçimit.
 • Timon lekure me ngrohje
 • Sistemi i fshirëseve të xhamave  dhe spërkatja e ujit me ngrohje si dhe lajmërues për nivelin e ulët të ujit të xhamave

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFORMACIONI

 • Sistem audio JBL Premium me 9 autoparlantë
 • Sistem navigimi me hartat e Europës dhe komandim me zë

STYLE PREMIUM

(Shtesë kundrejt nivelit STYLE)

PJESA E JASHTME

 • Tavan xhami panoramik me hapje elektrike
 • Dera e pasme e bagazhit me hapje automatike dhe sensor këmbe (nuk është e mundur të montohet ganxha e rimokimit si aksesor)
 • Disqe të zeza 19” me dizajn të ri  me goma 225/55/19

PJESA E BRENDSHME 

 • Sistem navigimi me hartat e Europës dhe kontroll zanor
 • Sistem audio JBL Premium me 9 altoparlantë dizenjuar specifikisht për RAV4 e re
 • Timoni me ngrohje
 • Pasqyrë "smart" për pjesën e pasme. Pasqyra dixhitale funksionon si një pasqyre normale elektromatike, por në momentin e aktivizimit shfaqet pamja që tregon kamera për pjesën e pasme. Pasqyra dixhitale mund të bëhet zoom, rregullimi i ngjyrave dhe i ndriçimit.
 • Blind Spot Monitor (BSM) Monitorim i këndit të vdekur.
 • Rear Cross Traffic Alert (RCTA) Njoftues i trafikut të pasëm sistemi për vëzhgimin e hapësirës pas kur mjeti po lëviz mbrapa.
 • RCTA, Njoftues i trafikut te pasëm me sistem autonom të frenimit të emergjencës
 • Paketa shtesë për klimë të ftohtë:
 • -  Xhami ballor me ngrohje
 • Panoramic View Monitor 360°: sistem me 4 kamera që ofron pamje 360° në një ekran 8" :
 • Kamera këndgjerë përpara me pamje anësore për daljen nga parkimi
 • Kamera e pasme këndgjerë për suport në parkim
 • Dy kamera anësore të integruara në pasqyrat anësore
 • Pamje nga sipër 360° - pamje panoramike për manovrim të thjeshtuar
 • Funksion i ndarjes së ekranit 8" për pamje panoramike + kamera përpara ose prapa

LUXURY

(Shtesë kundrejt nivelit EXECUTIVE)

PJESA E JASHTME

 • Sensor parkimi inteligjent me funksion autofrenimi
 • Disqe alumini 18" ngjyrë argjendi dhe goma 225/60R18H

PJESA E BRENDSHME

 • Sediljet me veshje lëkurë origjinale, mundësohet në tre ngjyra: 1) Zezë (LA20), 2) Bezhë (LA40), 3) Gri (LA10)
 • Sedilje elektrike e rregullueshme ne 6 drejtime: Rrëshqitje (2), Lartësi (2), Përkulje (2)
 • Rregullimi elektrik i suportit të mesit
 • Sedilja e shoferit me memorje
 • Blind Spot Monitor (BSM) Monitorim i këndit të vdekur.
 • Rear Cross Traffic Alert (RCTA)  Njoftues i trafikut të pasëm sistemi për vëzhgimin e hapësirës pas kur mjeti po lëviz mbrapa.
 • Panoramic View Monitor 360°: sistem me 4 kamera që ofron pamje 360° në një ekran 8" :
 • Kamera këndgjerë përpara me pamje anësore për daljen nga parkimi
 • Kamera këndgjerë në pjesën e pasme për dalje nga parkimi
 • Dy kamera anësore të integruara në pasqyrat anësore, pamje panoramike për manovrim të lehtë. Funksion i ndarjes së ekranit 8" për pamje panoramike + kamera përpara ose prapa
 • Fshirëse xhami me ngrohje
 • Timoni me ngrohje

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFORMACIONI

 • Sistem navigimi me hartat e Europes dhe kontroll zanor
 • 3 USB përpara dhe 2 prapa
 • Karikues wireless (vetëm për pajisje që suportojnë  Qi technology)

LUXURY PREMIUM

(Shtesë kundrejt nivelit LUXURY)

PJESA E JASHTME

 • Tavan xhami panoramik me hapje elektrike dhe xham të ngjyrosur
 • Dera e pasme e bagazhit me hapje automatike me sensor këmbe
 • Disqe alumini 19" në ngjyrë argjendi me goma 225/55R19
 • Pa gomë rezervë, me kit riparimi TRK

PJESA E BRENDSHME

 • Sistem audio JBL Premium me 9 autoparlantë
 • Pasqyrë "smart" për pjesën e pasme
 • RCTA, Njoftues i trafikut te pasëm me sistem autonom të frenimit të emergjencës
 • Shtesë në paketën e sistemit të klimës:
 • Xhamat anësorë me ngrohje
 • Sediljet para me ngrohje dhe ventilim me tre nivele
 • Sediljet e pasme me ngrohje

Specifikimet teknike

Kombinim unik i performancës, konsumit dhe emetimeve të ulta të gazrave të dëmshëm.

RAV4 konfirmon pozicionin e saj si lider i SUV me motorin revolucionar Hybrid 2.5 L. E disponueshme me 4 rrota aktive inteligjente, RAV4 jep performancë mbresëlënëse, si në kushtet urbane, ashtu dhe në drejtimin jashtë saj. I aftë për t’u përshtatur automatikisht me ndryshimin e kushteve të drejtimit: borë, baltë, rërë, etj.

KARAKTERISTIKAT TEKNIKE BENZINË HYBRID
2.0 L Benzinë Direkt injeksion 2x4
Manuale me 6 raporte
2.0 L Benzinë Direkt injeksion 4x4
Manuale me 6 raporte
2.0 L Benzinë Direkt injeksion 4x4
Automatike-CVT*
2.5 L HYBRID 2x4
E-CVT**
2.5 L HYBRID 4x4
E-CVT
Drejtimi   FWD AWD AWD FWD AWD-i
Kutia e shpejtësisë (transmisioni) Tipi / Marshet 6 raporte manuale 6 raporte manuale Direct Shift-CVT*** E-CVT
Vëllimi i motorit të benzinës cm3 1987 2487
Sistemi karburantit Tipi / Marshet D-4S (injeksion direkt dhe indirekt)
Fuqia maksimale e sistemit hybrid kf   218 222
Fuqia maksimale e motorit të benzinës kf @ rpm 175 / 6 600 178 / 5700
Fuqia maksimale e motorit elektrik të përparmë kf   88
Fuqia maksimale e motorit elektrik të pasëm kf   40
Rrotullimet maksimale të motorit Nm @ rpm 208 / 4 300 - 5 200 221 / 3 600 - 5 200
Rrotullimet maksimale të motorit elektrik të përparmë Nm   202
Rrotullimet maksimale të motorit elektrik të pasëm Nm   121
Shpejtësia maksimale km / orë 190 180
Përshpejtimi (Akselerimi) (0-100 km/orë) sek 9.8 9.9 11 8.4 8.1
Konsumi i karburantit (i kombinuar) l / 100 км 7.0 / 7.4 7.3 / 7.7 7.1/7.6 5.5 / 5.7 5.7/5.9
Kapaciteti i serbatorit litra 55
Emetimi CO2 (i kombinuar) g / km 158 / 167 167 / 175 162 / 172 126 / 130 128 / 133
Standarti i motorit   EURO 6D
Amortizimi Tipi Para "MacPherson" / "Prapa double wishbone"
Gjatësi / Gjerësi / Lartësi mm 4 600 / 1 855 / 1 685
Distanca aksiale mm 2690
Lartësia nga toka mm 195 190
Pesha bosh e automjetit (minimale-maksimale) kg 1 450 - 1 565 1 510 - 1 615 1 560 - 1 670 1 590 - 1 680 1 650 - 1 730
Pesha bruto maksimale kg 2050 2105 2155 2135 2225
Kapaciteti i rimorkios (pa frena / me frena) kg 2 000 / 750 2 000 / 750 1 500 / 750 800 / 750 1 650 / 750
Volumi bagazhit litra 580 / 1 189 / 1 690

*CVT – continuously variable transmission

Transmision vazhdimisht i ndryshueshëm

**E-CVT – Electronically controlled continuously variable transmissions

Transmision vazhdimisht i ndryshueshem me kontroll elektronik

***Direct Shift – CVT – Direct shift continuously variable transmission

Transmision vazhdimisht i ndryshueshëm me ndërrim direkt

Galeria