Faqja jonë e internetit përdor cookies për analiza statistikore dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Duke vazhduar me përdorimin e faqes sonë, ju pajtoheni me këto kushte. Për më shumë informacion, ju lutemi lexoni Politikat e privatësisë dhe mbrojtja e të dhënave personale dhe Njoftimi mbi privatësinë.

x
x

Toyota Yaris vlerësohet me çmimin  Makina Evropiane e Vitit 2021

• Teknologjia hibride Yaris e vlerësuar për emetimet e ulëta, aftësinë lëvizëse dhe performancën e jashtëzakonshme

• Juria e Makinës së Vitit gjithashtu vlerësoi modelin tërheqës të Yaris dhe sigurinë 

• Yaris u vlerësua njëkohësisht me binjaken - GR Yaris

• Yaris fiton përsëri - 21 vjet pasi gjenerata e parë mori çmimin në vitin 2000

• Çmimi përkon me Yaris që bëhet makina më e shitur në Evropë për herë të parë

 

Toyota Yaris e re është emëruar si Makina Evropiane e Vitit 2021.

Zgjedhur nga një juri prej 59 gazetarësh automobilistikë nga e gjithë Evropa, gjenerata e katërt Yaris merr çmimin 21 vjet pasi gjenerata e parë inovative u emërua Makina Evropiane e Vitit në 2000, e para për Toyota. 

Juria vlerësoi teknologjinë hibride të Yaris për drejtimin e saj të qetë, emetimet e ulëta dhe çmimin e arritshëm - duke ilustruar pse më shumë se 80% e blerësve të Yaris zgjedhin sistemin e fuqisë hibride.

Yaris u njoh gjithashtu për modelin e saj, performancën dinamike dhe sigurinë.

Çmimi Evropian i Vitit të Vitit 2021 vjen vetëm disa ditë pasi Yaris i ri u emërua si makina më e shitur në Evropë për herë të parë, një shenjë e qartë se klientët evropianë pajtohen me jurinë e Makinës së Vitit!

Matt Harrison, Nënkryetar Ekzekutiv i Toyota Motor Europe, komentoi: “Ky është një nder i madh për Toyota dhe unë do të doja të falënderoja jurinë për shqyrtimin dhe njohjen e tyre. Do të doja të përfitoja nga ky rast për të njohur pasionin e ekipeve tona të zhvillimit në Evropë dhe Japoni. Ky është Yaris-i më i mirë ndonjëherë, dhe ashtu si Akio Toyoda synonte, ajo tashmë po u buzëqesh klientëve tanë. "

Toyota është vlerësuar me Makinën Evropian të Vitit tri herë. Yaris fitoi në vitin 2000, Prius mori nderimet më të larta në vitin 2005 dhe tani Yaris e re e ka ngritur përsëri trofeun në 2021.