Faqja jonë e internetit përdor cookies për analiza statistikore dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Duke vazhduar me përdorimin e faqes sonë, ju pajtoheni me këto kushte. Për më shumë informacion, ju lutemi lexoni Politikat e privatësisë dhe mbrojtja e të dhënave personale dhe Njoftimi mbi privatësinë.

x
x

Forcë e pakrahasueshme. Karakter legjendar.

Me një trashëgimi prej më shumë se 65 vjet, Land Cruiser mbetet unik në aftësinë e tij për të kombinuar cilësinë, qëndrueshmërinë dhe besueshmërinë me performancën e pakrahasueshme dhe me nivelet gjithnjë e më të larta të luksit, prestigjit dhe të rehatisë në rrugë.

Land Cruiser 2018

Performancë e jashtëzakonshme

Perfekt për çdo terren

Dizenjo

Siguri

Përzgjedhja e ngjyrës

040 - E bardhë

Pajisjet

COMFORT (pajisjet standarte)

DREJTIMI, SUSPENSIONI, SIGURIA AKTIVE & DINAMIKA E DREJTIMITE Re Sistem Stop & Start për konsum të ulët karburanti (në kambio automatike)
▪ "Gjithë kohën 4WD me 4 modalitete: H4F, H4L, L4F, L4L:
- Marsh i lartë me diferencial të hapur ose të bllokuar: (1) H4 F - 4WD e lartë Hapur ose (2) H4 L - 4WD e lartë Bllokuar
- Mardh i ulëtLow gear with open or locked differential: (3) L4 F - Low 4WD Free or (4) L4 L - Low 4WD Lock"
▪ Reduktim drejtimi (demultiplier) për marsha të ulët (L4 - 4WD e ulët), aktivizohet nëpërmjet çelësit në panelin e instrumenteve (jashtë rruge)
▪ Bllokim diferenciali (50:50) - nëpërmjet çelësit (Marsha të lartë - modalitet H4L / marsha të ulët - modalitet L4L)
▪ "Diferencial qendror per limitimin e rreshkitjeve TORSEN® 2.
Diferenciali per limitimin e rreshkitjeve shperndan automatikisht fuqinë ndërmjet gomave të para dhe të pasme
(nga standarti 50/50 në 30/70 - në varësi të akselerimit apo de-akselerimit) për të garantuar tërheqjen dhe kontrollin preçiz."
▪ Transmision manual me 6-raporte ose transmision automatik me 6-raporte me Inteligjencë Artificiale (AI) dhe Modalitet Sekuencial I ndërrimit të marsheve (nga Executive)
▪ Kontroll I Stabilitetit të Mjetit (VSC) me çelës VSC / TRC OFF
▪ Sistem frenimi Anti-bllokim (ABS) me Shpërndarje Elektronike të Forcës së Frenimit (EBD) dhe Asistence Frenimi (BA)
▪ Kontroll Aktiv I forcës së tërheqjes (TRC / A-TRC) në të katër rrotat me bllokim automatik të rrotës, shpërndarje të fuqisë dhe kontroll elektronik I shpejtësisë së motorit.
▪ Sistem lajmërimi I presionit të gomave (TPWS)
▪ Kontroll I stabilitetit të rimorkios (TSC)
▪ Kontroll i ndryshueshem i levizjes se timonit (VFC) bazuar në shpejtësinë e mjetit
▪ Shasia Body-on-frame me suspension të përparmë double wishbone dhe suspension te pasëm Multi-link me aksin e pasem solid
▪ Lartësia nga toka: 215 mm ; Kapaciteti I zhytjes në ujë: 700 mm; Këndi I nisjes para dhe pas: 31°/25°; Këndi I kalimit të pengesave: 22°; Këndi I ngjitjes dhe këndi limit I përmbysjes së mjetit: 42°.

SIGURIA AKTIVE DHE PASIVE

E Re TOYOTA SAFETY SENSE 2 - sistem i sigurisë aktive (në kambio automatike), përfshin:
E Re Siguria e Para-Përplasjes me Frenim emergjence automatik dhe detektimin e këmbësorëve (ditën dhe natën) dhe detektimin e çiklistëve (ditën). Monitoron rrugën përpara makinës dhe lajmëron shoferin për përplasje të mundshme, dhe në rast se nuk ka reagim nga drejtuesi tenton të frenojë mjetin.
E Re Sistem inteligjent Adaptive Cruise Control, që mban shpejtësinë konstante, por gjithashtu përshtat shpejtësinë sipas mjetit që ndodhet përpara.
E Re Asistencë për Ruajtjen e Korsisë me korrektim të timonit, ruan trajektoren e vijëzimeve të rrugë dhe përpiqet të mbajë mjetin në qendër të korsisë, duke siguruar asistencë në drejtim për shoferin.
E Re Dritat e gjata automatike, ndryshon ndriçimin ndërmjet dritave të gjata dhe të shkurtra bazuar në ndriçimin e rrugës, kushtet e rrugës dhe mjetet e tjera në rrugë.
E Re Asistencë e Tabelave Rrugore, shfaq shenjat paralajmëruese të trafikut në monitor dhe lajmëron drejtuesin mbi limitet e shpejtësisë dhe informacione të tjera.
▪ Trarë të integruar në dyer kundra përplasjeve anësore
▪ 7 Airbag SRS në standart:
- 2 Airbag SRS për shoferin dhe pasagjerin (me 2-faza për shoferin), çelës ON/OFF për airbag-un e pasagjerit
- 2 Aibag SRS anësor për shoferin dhe pasagjerin
- 2 Airbag anësor perde për rreshtin e parë, të dytë dhe të tretë
- 1 Aibag për gjunjët e shoferit
▪ Rripat e sigurimit të përparmë të kapur në 3 pika me pre-tensionues, limitues force dhe rregullim të lartësisë
▪ Rripat e sigurimit të rreshtit të dytë dhe të tretë të kapur në 3 pika
▪ Sinjalizues audio dhe vizual për vendosjen e rripit të sigurimit
▪ Sediljet e para me mbeshtetëse koke me sistem për mbrojten e qafës
▪ Mbështetëse koke me rregullim të lartësisë për të 7 ulëset
▪ Sistem Isofix për sediljet anësore të rreshtit të dytë
▪ Sistem për bllokimin e fëmijëve
▪ Sistem alarmi Toyota me immobiliser dhe sensor zanor

EKSTERIORI

▪ Disqe alumini 17" me goma 265/65 R17
▪ Gomë rezervë
▪ Dritat e para halogjene multi-reflektor me rregullim në lartësi
▪ Drita mjegulle
▪ Sinjal drite për frenimin e emergjencës (EBS)
▪ Dritë e tretë frenimi LED
▪ Pasqyrat anësore në ngjyrën e trupit, elektrike, me ngrohje dhe me palosje elektrike
▪ Fshirëset e xhamave para me intervale të programueshme
▪ Fshirëse e xhamit të pasëm
▪ Dera e pasme me hapje anësore; Dritarja e pasme me hapje
▪ Dritarja e pasme me shkrirje akulli
▪ Antenë e integruar në dritaren e pasme
▪ Grila e kromuar e radiatorit
▪ Dorezat e dyerve në ngjyrën e trupit të mjetit
▪ Parakopli i parë dhe i pasëm në ngjyrën e trupit të mjetit
▪ Shina në tavan
▪ Pedana anësore
▪ Mbrojtëse balte para dhe mbrapa
▪ Xhamat e pasëm anësorë me refleks jeshil dhe mbrojtje UV
▪ Xhami i parë i shtresëzuar dhe me fshirëse kundra akullit
▪ Mbrojtje e serbatorit të karburantit për jashtë rruge

INTERIORI - LUKSI DHE KOMFORTI

▪ Sistem elektrik dhe automatik I kontrollit të klimës
▪ Cruise Control
▪ Xhamat e parë dhe të pasëm elektrikë dhe me funksion Auto
▪ Timon i veshur me lëkurë dhe multi-funksional
▪ Timon i rregullueshëm në lartësi dhe thellësi
▪ Freni i dorës dhe leva e marsheve të veshura me lekurë
▪ Mbyllje me pult
▪ Sistem Smart Hyrje & Ndezje
- Hapje/Mbyllje automatike nëpërmjet dorezës së derës sensitive (zhbllokim automatik nëpërmjet butonit I xhamit të pasëm)
- Motori me buton funksioni start / stop
▪ Veshja e sediljeve me material tekstili
▪ Paneli I instrumenteve dhe paneli qendror në ngjyrë të zezë
▪ Mbrojtëset e diellit të shoferit dhe pasagjerit me pasqyrë dhe ndriçim
▪ Ndriçim I brendshëm (2 llampa në rreshtin e parë, 1 llampë në rreshtin e pasëm) dhe ndriçim në zonën e bagazhit
▪ Ndriçim I brendshëm me funksion fikje me vonesë
▪ Ndërprerje automatike e ndriçimit të brendshëm (20 min pas fiksjes së motorit)
▪ Pasqyrë e brendshme dhe mbajtëse syzesh të integruara në panelin e sipërm
▪ Sedilja e shoferit e rregullueshme në 6-drejtime: Rrëshkitje (2), Lartësi (2), Pjerrësi (2)
▪ Sedilja e pasagjerit e rregullueshme në 4-drejtime: Rrëshkitje (2), Pjerrësi (2)
▪ 7 sedilje (2 në rreshtin para, 3 në rreshtine dytë, 2 në rreshtin e tretë
▪ Sistem për hyrje të thjeshtë në rreshtin e tretë
▪ Fuksion rreshkit dhe palos per sediljet e rreshtit të dytë
▪ Palosje e rreshtit të dytë të sediljeve në raportin (60:40)
▪ Sediljet e rreshtit të dytë të ndara në raport 40:20:40
▪ Sediljet e rreshtit të tretë të ndara në raport 50:50
▪ Mbulesë e bagazhit
▪ Hapesirë magazinimi në pjesën qëndrore me mbështetëse krahu me rrëshkitje
▪ Mbështetëse krahu e zhvendosshme në sediljet e rreshtit të dytë
▪ Hapësirë magazinimi e ndriëuar në pjesen e kroskotit dhe me çelës
▪ Tavëll duhani e zhvendosshme
▪ Mbajtëse gotash para dhe mbrapa
▪ Priza 12V para dhe mbrapa; Prizë 12V në bagazh; Prizë 220V në bagazh
▪ Tapete origjinale land Cruiser prej tekstili

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFO

▪ Sistem Multimedia Toyota Touch 2:
- Ekran me ngjyra VGA 8" me prekje (480 x 800) me ndërfaqje intuitive dhe funksion "drag and drop" (tërhiq dhe lësho)
- 20 gjuhë të BE
- Kamera e pasme parkimi me vija drejtuese
- Sistem audio me 9-altoparlantë
E Re - Radio FM / AM me DAB
- USB
E Re - Integrim i smartphone me Android Auto/Apple CarPlay
- Lidhje Bluetooth 3®, shkarkim automatik I listës së kontakteve
" - Funksionalitet Mirror Link me smartphone me vizualizim në ekranin 8""
(I përshtatshëm me Nokia® & Samsung®)"
▪ Ekran multi-informacion

EXECUTIVE

përfshin opsionet e nivelit COMFORT dhe ka më shumë:

DREJTIMI, AMORTIZATORËT, SIGURIA AKTIVE DHE DINAMIKA E DREJTIMIT
PAKETA OFF-ROAD (VETËM PËR EXECUTIVE AUTOMATIKE)


▪ "Sistem Suspensioni Kinetik - Dinamik (KDSS) - Sistemi hidraulik i stabilizatorëve shiritave anti-rrotullues të moduluar në mënyrë elektronike që siguron aftësi të pakonkurueshme drejtimi dhe komoditet udhëtimi në rrugë dhe aftësi të pashembullta jashtë rrugës."
▪ Bllokim I diferencialit të pasëm me çelës (shtesë kundrejt bllokimit të diferencialit qendror)
▪ HAC (Asistencë për ngjitjen në të përpjeta)
▪ DAC (Asistencë për zbritjen e dishezave)
▪ Zgjedhje ndërmjet 3 modaliteteve të drejtimit - Normal / Eco / Sport S - të cilat ndryshojnë parametrat e akseleratorit (gazit) dhe transmisionit respektivisht në modalitetin normal, eco (akselerim më i ngadaltë dhe konsum më i ulët karburanti), dhe sport (akselerim i shpejtë dhe konsum më i lartë i karburantit)

EKSTERIORI

E Re Disqe alumini 19" me goma 265/55 R19
▪ Pasqyrat anësore në ngjyrën e trupit të mjetit me sinjale LED të integruara, të rregullueshme elektrikisht, me ngrohje, të palosshme dhe ulen poshtë gjatë drejtimit të mjetit prapa
▪ Sensorë parkimi para dhe pas
▪ Sensorë shiu
▪ Dritat ballore LED
- Sensorë muzgu
- Funksionalitet Follow-me-home & Lajmërim për fikjen e dritave
- Nivelin automatik I ndriçimit
- Larëse e ndriçuesve e integruar në parakolpin para
▪ Ndriçim dite tip LED
▪ Grila e radioatorit e kromuar me kornizë ngjyrë argjendi
▪ Pedana anësore alumini të ndriçuara
▪ Sistem ndriçimi për hyrjen në makinë: pedanat anësore, dyert, interiori & hapësira e këmbëve
▪ Xhamat e pasëm anësor të pasëm dhe xhami I pasëm të errësuar

INTERIORI - LUKSI & KOMFORTI

▪ Ajër I kondicionuar automatik me 2 zona
▪ Pasqyrë e brendshme elektrokromatike
▪ Timon I rregullueshëm elektrikisht në lartësi dhe thellësi
▪ Sistem I hyrjes në makinë me tërheqjen pas të timonit
▪ Sediljet e shoferit dhe pasagjerit me ngrohje
▪ Sedilet e para me rregullim elektrik
- Sedilja e shoferit e rregullueshme në 8-drejtime: rrëshkitje (2), lartësi (2), ulje e këndit të sediljes (2), këndi I pasëm (2) dhe suporti I mesit (2)
- Sedilja e pasagjerit e rregullueshme në 4-drejtime: rrëshkitje (2) dhe këndi I pasëm (2)
▪ Veshje luksoze copë me dopio qepje
▪ Dorezat e brendshme të dyerve të kromuara
▪ Detaje veshje druri në dyer, panelin e instrumenteve dhe panelin qendror
▪ Ndriçim I brendshëm individual për sediljet e rreshtit të dytë dhe të tretë
▪ Ndriçim ambiental LED

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFO


▪ Sistem ndriçimi Optitron për panelin e instrumentave
▪ Ekran multi-informacion LCD 4.2" me ngjyra me kontrolle në timon:
- Monitorim i këndit të animit të trupit të mjetit jashtë-rruge (Off Road) me paralajmërim pas 25°
- Monitorim i drejtimit jashtë-rruge (Off Road) me paraqitje vizuale të këndit të kthimit të rrotave të para, lëvizjen e secilës prej gomave dhe cili diferencial është I bllokuar
- Të dhënat e mjetit: dyer të hapura, sensorë parkimi, kilometrazh dixhital, konsumi aktual dhe mesatar të karburantit, koha e udhëtimit, temperatura, navigimi (nqs ështëi vlefshëm)
- Temperatura e jashtme (paralajmërim për akull në rrugë), informacion mbi cruise control, zgjedhjen e terrenit nëpërmjet Multi Terrain Select
- Informacion mbi raportin e kambios
- Informacion për të gjitha udhëtimet dhe për udhëtimet e shkurtra

LUXURY

(me shumë se EXECUTIVE)

PAKETA OFF-ROAD ( VETËM NË LUXURY AUTOMATIKE )

▪ "BLLOKIM I LIMITUAR I DIFERENCIALIT TË PASËM TIP TORSEN (LSD) Bllokuesi i ri Torsen i diferencialit të pasëm ndihmon në përmirësimin e stablitetit dhe tërheqjes në rrugë të vështira dhe sipërfaqe të rrëshkitshme. Gjatë animit të mjetit, ai limiton diferencën e momentit rrotullues ndërmjet rrotave të krahut të majtë dhe të djathtë, gjë e cila gjenerohet nga frenimi motorit, duke siguruar kështu një stabilitet më të madh të mjetit."
▪ Crawl Control - Sistem autonom për jashtë rruge (offroad) i cili suporton lëvizjen në terrene të vështira, ngjitje ose zbritje e një kodre apo kalimi i një lumi. Sistemi kontrollon akseleratorin (gazin), frenin dhe rrëshkitjen në të katër rrotat, duke mbajtur një shpejtësi konstante për jashtë rruge (diapazon prej 5 nivelesh shpejtësie, të zgjedhura nga drejtuesi i mjetit) gjatë ngjitjeve, zbritjeve, lëvizjeve para apo prapa. Shoferi duhet vetëm të përdorë timonin pa prekur pedalet. Sistemi "Crawl Control" punon vetëm në modelitet me marsha të ulët (L4) - deri në 25 km/h (10 km/h me diferencialin e pasëm të bllokuar). Sistemi "Crawl Control" tejkalon HAC (Kontrollin e nisjes në të përpjeta - Hill-start Assist) dhe DAC (Asistence për kontrollin ne disheza - Downhill Assist Control).
▪ Multi-Terrain Select (MTS): Sistem për zgjedhjen e terrenit jashtë rruge (offroad) në modalitet me marsha të ulët (L4). Sistemi në mënyrë inteligjente menaxhon rrëshkitjen e secilës prej gomave duke përdorur akseleratorin (gazin) e mjetit, frenin dhe sistemin e kontrollit të tërheqjes, automatikisht modifikohet që ti përshtatet kushteve jashtë rruge, duke siguruar tërheqje dhe kontroll maksimal. Zgjedhje ndërmjet 5 modaliteteve të terreneve – ‘Gurë’, ‘Gurë & Baltë’, ‘Gur i palidhur (zhavorr)’, ‘Gropa dhe borë’ dhe ‘Baltë & Rërë’.
▪ Zgjedhje e dy funksioneve për jashtë rruge e inetgruar në panelin qendror: Sistemi Crawl Control & Sistemi kontrollit Multi-Terrain Select

INTERIORI - LUKSI & KOMFORTI


▪ "Tapiceri prej lëkure:"
- Tapiceri lëkure* për të 7 sediljet, qepje dopio
- Sediljet e para elektrike (e shoferit e rregullueshme në 8-drejtime; e pasagjerit e rregullueshme në 4-drejtime) me ngrohje
- Veshja e panelit të dyerve prej materiali lëkure sintetike
- Sediljet e pasme anësore me ngrohje (2 nivele)
- Sediljet e rreshtit të 3-të me palosje elektrike nëpëmjet butonit
▪ Hapësira qendrore e magazinimit me ftohje

AUDIO, KOMUNIKIMI & INFO
▪ "Monitor Multi-Terrain (MTM): Ekrani shfaq mundësinë e zgjedhjes ndërmjet gjashtë pamjeve në kohë reale që vijnë nga katër kamerat e jashtme.
Thjesht duke shtypur butonin multi-function në timon, menjëherë do të keni një pamje të ambientit rrethues."
E Re Monitorim I Këndit të Vdekur - Blind Spot Monitor (BSM)
E Re Paralajmërim për trafikun në ardhje nga pas - Rear Cross Traffic Alert (RCTA)


PAKETA MULTIMEDIALE E NAVIGIMIT
▪ Sistem Navigimi me GPS:
- Hartat për Europën; adresat në të gjitha gjuhët kryesore Europiane
E Re - Ekran me ngjyra 9" me prekje me ndërfaqje intuitive dhe funksionalitet "drag and drop" (tërhiq dhe lësho)
▪ Sistem audio JBL® 5.1 Premium me 14 altoparlantë:
- CD player (MP3/WMA/AAC) dhe radio me banda FM / AM / DAB
- Lidhje Bluetooth®
- Porta USB dhe Audio për iPod® dhe lidhje MP3

* Të gjitha pjesët e poshtme dhe të shpinës të pjesës para të sediljes (që janë në kontakt me personin) janë të veshura me lëkurë origjinale. Pjesët e poshtme dhe të pasme (që nuk janë në kontakt me personin) janë të pajisura me veshje imitim lëkure.

LUXURY PREMIUM BLACK EDITION

(me shumë se LUXURY)

SUSPENSIONI & DINAMIKA E DREJTIMIT

▪ Suspension I kombinuar AVS + KDSS:
" - Suspension Vazhdimisht i Adaptueshëm - Adaptive Variable Suspension (AVS) me modalitete: Sport / Normal / Comfort. Sistemi mundëson rregullim të qendrueshmërisë në të katër rrotat.
Përvec kësaj, në modalitetin SPORT timoni forcohet për të mundësuar kontroll më preçiz dhe intuitiv."
- Sistemi Suspensionit Kinetik-Dinamik - Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) - Sistemi hidraulik i stabilizatorëve anti-rrotullues të moduluar në mënyrë elektronike që siguron aftësi të pakonkurueshme drejtimi dhe komoditet udhëtimi në rrugë dhe aftësi të pashembullta jashtë rrugës.
▪ "Suspension me ajër me tre nivele lartësie: I ulët (-20 mm), Normal, I lartëHigh (+30 mm).
Sistemi ruan nivelin horizontal pavarsisht peshës."
▪ Zgjedhje ndërmjet 5 modaliteteve të drejtimit - Normal / Eco / Comfort / Sport S / Sport S+ - të cilat ndryshojnë parametrat e akseleratorit (gazit) dhe transmisionit respektivisht në modalitetin normal, eco (akselerim i avashtë dhe konsum i ulët i karburantit), comfort, sports (akselerim i shpejtë dhe konsum i lartë karburanti), dhe modalitet super sports

EKSTERIORI DHE INTERIORI


E Re Tapiceri me veshje lëkure ngjyrë kafe
▪ Dritare tavani elektrike
▪ Sistem argëtimi në pjesën e pasme
▪ Timoni dhe koka e levës së marshit prej druri
▪ Memorizim I sediljes së shoferit, timonit dhe pozicionit të pasqyrave anësore

E Re Tapiceri me veshje lëkure të zezë dhe timon me ngrohje
E Re Parakolpi i parë dhe baza e dritave të mjegullës në ngjyrë të zezë
E Re Shinat mbi tavan të zeza
E Re Shirita kromi të errët në pjesën anësore dhe të pasme
E Re Dritat e pasme transparente kristal

Specifikimet teknike

Karakteristikat teknike MOTOR NAFTË D-4D
204 kf 6 MT 204 kf 6 AUTOMATIKE
Modeli 4WD me kohë të plotë me diferencial qendror LSD TORSEN® 2
Vëllimi i motorit cm3 2755
Sistemi i karburantit tipi 16V DOHC, injeksion i drejtpërdrejtë i karburantit, turbo, injeksion piezo
Fuqia maksimale kf@rpm 204 / 3400
Rrotullimet maksimale Nm@rpm 500 / 1400-2600 500 / 1600-2400
Transmisioni Tipi/marrshet 6-raporte manuale 6-raporte automatike
Shpejtësia maksimale km/h 175
Akselerimi (0-100 km/h) sekonda 10 10
Konsumi i karburantit (i kombinuar)* l/100 km N/A N/A
Konsumi i karburantit (urban)* l/100 km N/A N/A
Konsumi i karburantit (ekstra urban)* l/100 km N/A N/A
Emetimi i CO2 (i kombinuar)* g/km N/A N/A
Euro Class   Euro 6
Amortizatorët tipi Përpara "Double wishbone" & Prapa "4-spot Multi-link"
Gjatësi/Gjerësi/Lartësi mm 4840 / 1855 / 1845 (1880) **
Distanca aksiale mm 2790
Lartësia nga toka mm 215
Kapaciteti i serbatorit litra 87
Pesha në frenim (min.-max) kg 2120 - 2385
Pesha bruto e automjetit kg 2990
Kapaciteti i rimorkios (pa frenim - me frenim) kg 3000 / 750
Kapaciteti i bagazheve*** litra 640 / 1150

Konsumimi dhe të dhënat e CO2 janë të matura në një ambjent të izoluar në kushte bazike të automjetit, sipas rregullave që kërkohen nga ligji Europian i publikuar nga Komisioni Europian. Stili i drejtimit dhe kushte të tjera të drejtimit (sipërfaqja e rrugës, trafiku, ngarkesa, pasagjerët, etj.) mund të ndikojnë në të dhënat aktuale.

** Të dhënat e specifikuara për lartësinë e automjetit është për modifikimin e barrave të tavanit. Kllapat specifikojnë pajisjen e Luxury Premium me AVS.

*** Përmasat sipas VDA.

Galeria